nieuws

Sterk eerste kwartaal voor BMW

Home

Sterk eerste kwartaal voor BMW

BMW heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst behaald van 1,35 miljard euro, een stijging van 18 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte BMW donderdag bekend.

De omzet klom met 14 procent tot 18,3 miljard euro. De resultaten van BMW vallen aanzienlijk beter uit dan analisten hadden verwacht.

“Met nieuwe records bij verkoop, omzet en winst hebben wij het beste eerste kwartaal in onze bedrijfsgeschiedenis gehad”, aldus topman Norbert Reithofer van BMW.

De grootste fabrikant van luxeauto’s ter wereld wil dit jaar de recordverkoop van vorig jaar overtreffen. In 2011 verkocht BMW wereldwijd 1,67 miljoen auto’s.

De verkoop van BMW (met ook de merken MINI en Rolls-Royce) kwam in het afgelopen kwartaal uit op 425.528 auto’s, een stijging van ruim 11 procent. BMW deed vooral goede zaken in Azië en de Verenigde Staten. In West-Europa ging de verkoop licht omhoog. Volgens BMW werden bij alle drie merken verkooprecords behaald.

BMW mikt voor 2016 op een wereldwijde verkoop van 2 miljoen auto’s. Het concern wil op die manier in de concurrentieslag met de Duitse aartsrivalen Audi en Mercedes-Benz zijn toppositie behouden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel