nieuws

Pon neemt belang in Greenwheels

Home

Pon neemt belang in Greenwheels

Volkswagen-importeur Pon neemt een substantieel belang in de deelautospecialist Greenwheels. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

Greenwheels is een van Europa’s grootste aanbieders van auto’s die je met anderen kunt delen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Een zegsman van Pon wilde de exacte omvang van het belang niet prijsgeven.

Beide bedrijven verwachten te kunnen profiteren van de groeiende vraag naar zakelijke mobiliteitsoplossingen zoals deelauto’s. De zakelijke markt voor deelauto’s is klein in vergelijking met de leasemarkt. Recent onderzoek van platform ‘Slim Werken, Slim Reizen’ heeft laten zien dat de werknemers van de 50 grootste bedrijven voor 2015 hun mobiliteit anders willen gaan invullen.

“Met onze deelname in Greenwheels stapt Pon in een snel groeiende markt”, aldus Janus Smalbraak, CEO van Pon Holdings. “Niet alleen bij consumenten groeit de belangstelling voor deelauto’s maar ook bedrijven verlangen van werknemers dat ze steeds slimmer met mobiliteit omgaan. Greenwheels kan in die wens een belangrijke rol spelen.”

Greenwheels blijft een zelfstandig opererend bedrijf binnen het Pon-concern. De oprichters blijven aan als directie van het bedrijf.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel