nieuws

Efficiënte Autec-VLT werkplaats op AMT Live

Home

Efficiënte Autec-VLT werkplaats op AMT Live

Het thema van AMT Live is de werkplaats van de toekomst, daarom staat er letterlijk centraal een werkplaatsopstelling met de modernste apparatuur. Automatisering helpt om snel en accuraat alle mogelijke voertuigen te keuren en testen. De opstelling van Autec-VLT toont een complete APK-teststraat, met daarnaast moderne uitlijning en meer. Komt dat zien, 15 mei, op AMT Live!

Computersturing biedt een reeks van voordelen, niet alleen een hoge doorgangssnelheid tot twintig voertuigen per uur. De geautomatiseerde metingen geven objectieve resultaten, niet afhankelijk van hoe de keurmeester (of een APK-inspecteur!) meetwaarden beoordeelt. Ook zorgt de automatisering voor duidelijke instructies terwijl de bestuurder in de auto kan blijven tijdens een keuring.

Aanpasbaar voor alle eisen

Een computergestuurd systeem kan gevoed worden met alle actuele keuringseisen en voertuiggegevens, vanzelfsprekend ook met updates voor de laatste stand van zaken. Net zo kan de samenstelling van de teststraat aangepast worden, door meer of andere testapparatuur in het systeem op te nemen.

Wat uiteraard de ondernemer ook keuze biedt hoeveel en welke testapparatuur aangeschaft wordt, met de mogelijkheid later nog uit te breiden. Instellingen en drempelwaarden kunnen ingezien en veranderd worden naar eigen behoefte, dus ook aangepast worden aan nieuwe keuringseisen van de toekomst.

Schaarhefbrug met extra’s

Handig bij het testen, maar ook voor onderhoud en reparatie is de getoonde schaarhefbrug met ingebouwd wielvrij hefsysteem. Auto’s van de meest uiteenlopende formaten kunnen met dit unieke balkensysteem vrij van de rijbanen geheven worden.

Ook als er geen voorbereide krikpunten zijn kan gesteund worden onder assen of bevestigingspunten van subframes of ophangelementen. Autec levert deze elektrohydraulische schaarhefbruggen naar keus als op- of inbouwversie.

Moeiteloos uitlijnen

Draadloze computertechniek maakt ook uitlijnen een stuk makkelijker en sneller uitvoerbaar, met het 3DT-systeem dat Autec-VLT demonstreert. Het werkt met camera’s die op de rijbanen van de hefbrug bevestigd worden.

Alles werkt geautomatiseerd en via Bluetooth-verbinding, dus volledig draadloos. De camera’s maken een infrarood verbinding met de meetkoppen.

Snelspanners maken bevestiging van de targets op het wiel makkelijk. Uitslingeren is niet nodig, evenmin als rollen met het voertuig voor de meting. Een klem voor stuurwiel en rempedaal wordt bijgeleverd, er is al gerekend op uitbreiding met draaiplaten om de stuuruitslag elektronisch te meten.

Universele bandenlepel

Voor de bandenservice laat Autec de universele GTC-QX bandenlepel zien. Deze past op elk bandendemontage-apparaat, dat is handig in vergelijking met andere automatische bandenlepels. Dit hulpstuk maakt het mogelijk om sneller en makkelijk banden te demonteren.

Zo zal er nog veel meer van de nieuwste werkplaats- en autotechniek te zien en beleven zijn op AMT Live. Schrijf u dus snel in!

Peter Fokker (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel