nieuws

Audi neemt Ducati over

Home

Audi neemt Ducati over

Audi neemt het beroemde Italiaanse motormerk Ducati over. Dat maakte Audi woensdag officieel bekend. Een overnameprijs werd niet genoemd, maar volgens mediaberichten bedraagt die 860 miljoen euro.

Volgens Audi wordt de overname zo snel mogelijk afgerond, zodra de autoriteiten instemmen. Door de aankoop kan Audi, onderdeel van het Volkswagen-concern, de concurrentie aangaan met aartsrivaal BMW, die ook motoren bouwt.

Ducati werd in 1926 in Bologna opgericht en bouwt circa 40.000 motoren per jaar met een omzet van 480 miljoen euro. Het bedrijf wordt aan Audi verkocht door investeerder Investindustrial, die Ducati sinds 2005 bezit.

Het Volkswagen-concern bezit ook het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini en het zeer exclusieve Bugatti. De toevoeging van Ducati aan de groep zou een wens zijn van de machtige 75-jarige president-commissaris van Volkswagen, Ferdinand Piëch, die erg van Italiaans ontwerp houdt. Volkswagen is ook bezig Porsche in te lijven.

Ducati bouwt verschillende modellen, voor de weg, offroad en het circuit, maar is erg klein van omvang. De grootste motorfietsproducent ter wereld is Honda Motor met een jaarlijkse verkoop van ruim 16 miljoen.

BMW is de enige Duitse autofabrikant die ook motorfietsen bouwt. Voor de oorlog bouwden de voorgangers van Audi, NSU en DKW, ook motorfietsen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel