nieuws

Zwitserse interesse voor NedCar

Home

Zwitserse interesse voor NedCar

Het Zwitserse bedrijf Q-PM wil 700 miljoen euro investeren in NedCar en daar beginnen met de productie van wankelmotoren. De huidige 1500 werknemers zouden volgens Q-PM hun baan kunnen behouden.

Dat blijkt uit een mail die FNV Bondgenoten heeft gekregen van Q-PM, zei bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten dinsdag. Van Rees reageert voorzichtig: “Eerst zien, dan geloven”.

Topman Geoffrey Hunziker van Q-PM schreef een brief met de wens tot overname van NedCar aan president Osamu Masuko van Mitsubishi, blijkt uit de mail. “De bal ligt nu bij Mitsubishi”, aldus Van Rees. Ook zal de zaak besproken worden in de speciale Taskforce die zoekt naar gegadigden voor NedCar.

Taskforce spreekt met meerdere gegadigden

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) maakt deel uit van de Taskforce voor NedCar. “Alle voorstellen voor belangstelling worden besproken in die taskforce”, zei een woordvoerder van EZ, die niet specifiek op Q-PM wilde ingaan. “De afgelopen weken hebben zich verschillende partijen gemeld, en naar al die partijen wordt nu gekeken. Met partijen die interesse hebben, wordt ook gesproken.”

De woordvoerster van NedCar zei dinsdag in een reactie geen mededelingen te doen uit de taskforce. “We gaan niet over iedere nieuwe ontwikkeling naar buiten communiceren”, aldus deze woordvoerster.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel