nieuws

Volkswagen breekt alle records

Home

Volkswagen breekt alle records

Volkswagen heeft vorig jaar alle financiële records gebroken, qua autoverkopen, omzet en winst. Voor dit jaar voorziet het concern een verdere groei, maakte VW maandag bekend.

Volkswagen behaalde een operationele winst van 11,3 miljard euro, een ruimschootse verdubbeling ten opzichte van 2010. De omzet schoot met meer dan een kwart omhoog tot een record van 159,3 miljard euro.

15 procent groei

VW verkocht vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis meer dan 8 miljoen auto’s. De groep met onder meer de merken Audi, VW, Seat, Skoda en Bugatti, bracht in totaal 8,3 miljoen auto’s aan de man. Dat betekent een groei van bijna 15 procent. VW maakte eind februari de voorlopige cijfers al bekend.

Naar nummer 1-positie in de auto-industrie

“We maken gestage vorderingen op weg naar de nummer 1-positie in de auto-industrie”, repte VW-topman Martin Winterkorn. Hij verwacht dat de autoverkopen en omzet in 2012 verder zullen toenemen. Volkswagen is op basis van aantallen verkochte auto’s het op één na grootste autobedrijf ter wereld, achter General Motors en vóór Toyota. VW wil GM rond 2018 van de troon stoten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel