nieuws

‘Vijf bedrijven geinteresseerd in Saab

Home

‘Vijf bedrijven geinteresseerd in Saab

De curatoren van het failliet verklaarde Saab voeren gesprekken met “vier tot vijf” bedrijven die geïnteresseerd zijn in een overname van de autofabrikant. Dat zei Hans Bergqvist, een van de curatoren, zondag tegen het Zweedse persbureau TT. Er is tot nu toe echter geen concreet bod ontvangen, maar de partijen zouden wel serieuze belangstelling tonen.

Eerder was al bekend dat de Chinese autoproducent Youngman nog steeds geinteresseerd is in Saab. Ook een Turks bedrijf en een Indiase branchegenoot zouden in de race zijn.

Volgens Bergqvist is het de bedoeling om de autoproducent als geheel van de hand te doen. “Op deze manier krijgen we de meeste waarde”, aldus de curator. Maar als het niet anders kan, zou het bedrijf ook in delen kunnen worden verkocht,

Steun General Motors essentieel

Bij de laatste reddingspoging was eveneens Youngman betrokken, maar die deal werd geblokkeerd door voormalig eigenaar General Motors, dat ook nog een aandeel in Saab heeft.

Het is onduidelijk waarom General Motors een nieuwe poging Saab te verkopen na het faillissement wel zou steunen. Mogelijk proberen de curatoren samen met de geïnteresseerde partijen een manier te vinden waarbij er geen Amerikaanse technolgie naar de opkomende economieën zou gaan.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel