nieuws

AutoTools verrijkt met data van Audacon

Home

AutoTools verrijkt met data van Audacon

mijngrossier is een samenwerking met Audacon/Mivar aangegaan. www.mijngrossier.nl is een online bestelplatform voor motor-, carrosserie- en onderstel-onderdelen. De daarbij behorende database is AutoTools. Dankzij de samenwerking met Audacon/Mivar kan mijngrossier de database van AutoTools verrijken met autotechnische data van Audacon.

www.mijngrossier.nl is een online bestelplatform voor motor-, carrosserie- en onderstel-onderdelen. Via AutoTools blijven de klanten op de hoogte van de laatste autotechnische informatie om elk type auto te kunnen blijven onderhouden. Om te ontdekken waar de autotechnici behoefte aan hebben en hoe AutoTools daarbij kan helpen, heeft mijngrossier een onderzoek gehouden onder ruim vijfhonderd Nederlandse garagebedrijven. De conclusie is dat monteurs sterke behoefte hebben aan bredere en meer praktische autotechnische informatie. Te denken valt aan informatie over recalls, montage- en demontagehandleidingen en elektrische schema’s.

Implementatie is begonnen

Eind oktober start de implementatie van AutoTools met Audacon. Er wordt begonnen met de implementatie van de recalls en technische modificaties, daarna volgen alle (de)montagehandleidingen, elektrische schema’s en autogerelateerde checklisten. Audacon vult vervolgens alle autotechnische gegevens aan waar AutoTools op dat moment nog geen beschikking over heeft. Tot slot vindt er een gebruiksvriendelijke integratie van de catalogus en autotechnische data plaats. De verwachting is dat de volledige implementatie in het voorjaar van 2012 gereed is.

Verrijking voor garagisten

Volgens Johan van der Hoeven, directeur Van Heck & Co, kan mijngrossier door de samenwerking met Audacon/Mivar naar een hoger niveau worden getild. “We willen voor garagisten het meest waardevolle online platform zijn. Het bijhouden en verrijken van kennis – zeker in tijden dat er steeds meer nieuwe automodellen op de markt komen – is een ‘must’. De implementatie van onze database AutoTools met de data van Audacon zien wij dan ook als een verrijking voor garagisten.”

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel