nieuws

Top Swedish Automobile weg

Home

Top Swedish Automobile weg

President-commissaris Hans Hugenholtz van Swedish Automobile treedt met onmiddellijke ingang af. Ook de commissarissen Maurizio La Noce en Alex Roepers vertrekken, net als bestuurslid Rob Schuijt. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Volgens een verklaring van Swedish Automobile volgt hun vertrek op een verschil van mening met bestuursvoorzitter Victor Muller. Zij zijn het niet met elkaar eens over de alternatieve mogelijkheden voor financiering voor de onderneming na het faillissement van het Zweedse automerk Saab en over de toekomst van het bedrijf en dochteronderneming Spyker.

Swedish Automobile zal binnen afzienbare tijd nieuwe leden voor de raad van commissarissen en het bestuur voorstellen aan de aandeelhouders, aldus de verklaring.

Muller liet in een toelichting weten de vertrekkende bestuurders te bedanken voor hun bijdrage aan het bedrijf. Hij stelde verder dat de opties voor Swedish Automobile worden bekeken en dat de discussie over een mogelijke verkoop van Spyker nog loopt. Ook wordt de mogelijkheid overwogen om Spyker te behouden en de activiteiten uit te breiden via overnames, aldus Muller.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel