nieuws

Wintercheck nieuw in Kost dat?-offertemodule

Home

Wintercheck nieuw in Kost dat?-offertemodule

De lange service-intervallen en lagere APK-frequentie maken de contactmomenten tussen autobedrijf en automobilist schaars. Vervelend voor de werkplaatsomzet. De Kost dat?-module schiet nu te hulp door een wintercheck toe te voegen aan de lijst met vaste klussen. Hoe de wintercheck in Kost dat? werkt? Lees verder.

De winter staat voor de deur. Een wintercheck is de ideale manier voor de consument om zijn of haar auto daarop voor te bereiden. Heeft de accu nog voldoende power als het straks koud is? Hoe zit het met de vorstbestendigheid van de koelvloeistof? Is het bandenprofiel opgewassen tegen winterse omstandigheden? En de verlichting?

Makkelijk voor de automobilist

Een hele geruststelling voor de automobilist als hij weet dat zijn auto hem deze winter op deze en nog een hele reeks punten niet in de steek zal laten. Met de online offertemodule Kost Dat? vraagt hij/zij op de website van een autobedrijf de prijs op voor zo’n wintercheck om vervolgens direct een afspraak in te plannen. De consument weet meteen wat een wintercontrolebeurt bij het autobedrijf kost én welke onderdelen van de auto precies gecontroleerd worden. Ideaal toch?

Hoe staat mijn auto er voor?

De offerte geeft een overzicht met de punten die het autobedrijf controleert. Alle typische wintercontrolepunten staan erin en kunnen na controle door het autobedrijf afgevinkt worden. Van accu tot banden, van vloeistoffen tot verlichting. De klant heeft na de check een helder beeld van welke onderdelen in orde zijn en welke aan vervanging toe zijn.

Geen verrassingen achteraf

De wintercheck heeft een standaardtarief van € 19,95. Uiteraard kan ieder autobedrijf dit bedrag naar eigen inzicht aanpassen of bijvoorbeeld een speciale actie starten. Het Kost dat?-concept is populair onder consumenten en autobedrijven. Inmiddels zijn er bijna 500 aangesloten. Met Kost dat? weet de consument vóóraf wat een reparatie of onderhoudsbeurt aan de auto kost.

Actuele prijzen en tijden

Het Kost dat?-offertesysteem gebruikt actuele onderdelenprijzen en realistische reparatietijden. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met oplopende reparatietijden bij het toenemen van de leeftijd van een auto. Naast een aantal vaste klussen, zoals het vervangen van de uitlaat, remmen, accu, de aircocheck of een APK-keuring maakt de offertemodule ook offertes voor een grote of kleine onderhoudsinspectie.

Erwin den Hoed (Redactie AMT)

Meer weten over Kost dat? Klik hier.

Reageer op dit artikel