nieuws

Gedore onderschrijft zorg voor milieu

Home

Gereedschappenfabrikant Gedore heeft haar kwaliteitsmanagementsysteem vernieuwd en lette daarbij goed op het milieu.

Gedore onderschrijft zorg voor milieu

Gedore wil als moderne gereedschappenproducent met drieduizend personeelsleden duurzaam ondernemen en heeft afgelopen zomer AGQS gevraagd haar kwaliteitsmanagementsysteem te laten certificeren volgens DIN EN ISO 9001:2008. Gedore heeft zich zeventien jaar geleden al door AGQS laten certificeren en ontwikkelde het kwaliteitsmanagementsysteem in de afgelopen jaren vooral praktijkgericht. De AGQS-auditeurs hebben Gedore gekwalificeerd als onderneming met een efficiënt kwaliteitsmanagementsysteem. De milieubescherming heeft veel aandacht gekregen, zoals de terugwinning van water en chemicaliën in de galvanische sector en het gebruik van emissie-arme poedercoating in de lakstraat. Ook een beperkt energieverbruik in de smederij is een essentieel onderdeel van de milieuzorg.

Ook veilige grip met vuile handen

Het door Gedore ontwikkelde programma omvat achttienduizend gereedschapsproducten. Die producten zijn uitgevoerd in hoogwaardige industriekwaliteit en berekend op belasting onder de zwaarste omstandigheden. Veel aandacht is besteed aan de materiaalkeuze en aspecten als precisie en maatnauwkeurigheid. Uitgaande van hoogwaardig staal worden de verschillende producten gloeiend gesmeed, thermisch gehard, precies geslepen, zorgvuldig gepolijst en nauwgezet afgewerkt. Voor een niet reflecterende uitstraling zijn veel van de Gedore handgereedschappen mat verchroomd, resulterend in een slijtvast oppervlak dat ook met vuile handen een veilige grip waarborgt.

Gedore handgereedschappen worden geleverd door Technag.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel