nieuws

Productie DAF omlaag door onzekere economie

Home

Productie DAF omlaag door onzekere economie

DAF Trucks schroeft de productie met ingang van 28 november terug naar het niveau van voor medio september. Dat betekent dat er vanaf die datum dagelijks 16 vrachtwagens minder van de band rollen in Eindhoven en Groot-Brittannië, ofwel 8 procent van de productie. Dat heeft DAF vrijdag laten weten.

“Als gevolg van de onzekere economische omstandigheden, is de vraag naar trucks in Europa de afgelopen maanden afgenomen en daarmee heeft ook DAF te maken”, aldus het bericht dat de DAF-medewerkers deze week kregen. De productie gaat omlaag van 200 naar 184 trucks per dag. In Eindhoven worden voortaan 162 vrachtwagens per dag in elkaar gezet, de rest bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië.

DAF produceert op vraag, waardoor de productie moet kunnen “mee ademen” met de vraag. Dat de productie nu omlaag gaat, betekent dat het bedrijf in ieder geval het aantal uitzendkrachten dat wordt ingezet, beperkt. “Hoe de productie zich verder zal ontwikkelen, is volledig afhankelijk van de marktvraag: we houden de ontwikkelingen uiteraard scherp in de gaten”, aldus president-directeur Harrie Schippers.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel