nieuws

Pang Da houdt vast aan Saab-deal

Home

Pang Da houdt vast aan Saab-deal

De Chinese autobedrijven Pang Da en Youngman zijn nog altijd van plan hun beloofde investering in Saab door te zetten. Dat lieten ze dinsdag weten.

Pang Da gaf in een melding aan de Chinese effectenbeurs aan dat er de afgelopen weken diverse opties voor Saab zijn onderzocht. “Maar totdat er een nieuwe overeenkomst wordt gesloten, denken we dat de vorige juridisch bindend blijft”, aldus het bedrijf.

In de afgelopen week bracht Pang Da samen met Youngman tot twee keer toe een bod uit op alle aandelen Saab. Moederbedrijf Swedish Automobile (Swan) wees dat echter van de hand.

Pang Da en Youngman beloofden afgelopen zomer 245 miljoen euro te investeren in Saab, in ruil voor een belang in Swan. Die deal werd door het Nederlandse bedrijf zondag echter opgezegd, omdat de Chinese bedrijven niet konden aantonen op tijd aan de afspraken te kunnen voldoen.

Ondanks dat besluit gaf ook Youngman dinsdag aan dat het nog niet afziet van een deal met Saab. “We blijven bereid om Saab te helpen”, stelde het bedrijf. Youngman gaf aan dat het Saab al heeft voorzien van een overbruggingskrediet van 11 miljoen dollar en van een afgesproken bedrag in ruil voor aandelen.

Eerder stelde Swedish Automobile al dat het in gesprek blijft met de Chinese bedrijven.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel