nieuws

Investeerder North Street steekt geld in Saab

Home

Investeerder North Street steekt geld in Saab

Swedish Automobile, het moederbedrijf van Saab, heeft een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse investeringsmaatschappij North Capital. Die voorziet het geplaagde autobedrijf van nieuw kapitaal waarmee de reorganisatie bij Saab moet worden doorgezet.

North Street krijgt voor 11,8 miljoen dollar (8,6 miljoen euro) ruim 2,3 miljoen aandelen Swedish Automobile in handen. Daarnaast verstrekt het een lening van 60 miljoen dollar aan Saab.

De deal is volgens Swedish Automobile noodzakelijk omdat het onduidelijk is of de door Chinese bedrijven Youngman en Pang Da toegezegde bedragen op korte termijn beschikbaar komen. Saab heeft onmiddellijk geld nodig om de reorganisatie van het bedrijf door te kunnen zetten.

Beide partijen willen de overeenkomst voor maandag afronden. De fondsen zouden binnen 2 dagen na de afronding beschikbaar moeten zijn.

North Street tekende eind vorige maand een voorlopige koopovereenkomst met Swedish Automobile voor het sportwagenmerk Spyker. Met die transactie is een bedrag van circa 32 miljoen euro gemoeid.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel