nieuws

Hella gaat samenwerken met KAVO

Home

Hella gaat samenwerken met KAVO

Per oktober 2011 verzorgt ook Hella de verkoop van KAVO Parts in de Benelux. KAVO uit Apeldoorns is importeur en exporteur van Aziatische auto onderdelen en werkt in de Benelux ook samen met AD Benelux, Brezan, Quinton Hazell en Doyen.

KAVO is uitgegroeid tot een grote Europese leverancier van Japanse en Koreaanse auto onderdelen. KAVO levert in meer dan 37 landen de Aziatische auto-onderdelen, zoals filters, remdelen, remslangen, handremkabels, waterpompen, koppelingen, homokineten, distributiedelen, stuurdelen, thermostaten, wiellagers, radiateurdoppen en wisserbladen.

KAVO profiteert van de grote klantenkring van Hella en Hella profiteert van de verbreding van het assortiment. Volgens Marco van der Aa, sales en marketing directeur van Hella, heeft Hella een uitgebreid en specialistisch productportfolio, “Maar op bepaalde fronten zou het breder kunnen. Daarom zijn de lijnen van KAVO een goede aanvulling”. Hella en KAVO-producten kunnen vanaf nu van één bestelpunt geleverd worden. Vanuit het magazijn van Hella in Nieuwegein worden zowel de nacht als de dagleveringen verzorgd. Hella neemt de plaats in van Kühne dat vele jaren een leverancier was van KAVO-producten. Gedurende de laatste maanden van 2011 zal er sprake zijn van een geleidelijke overgang naar Hella.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel