nieuws

Saab-vakbond wacht met faillissementsaanvraag

Home

Saab-vakbond wacht met faillissementsaanvraag

De belangrijkste vakbond van Saabs fabriekspersoneel, IF Metall, wil Saab meer tijd geven om de lonen uit te betalen en zal dinsdag waarschijnlijk geen faillissementsverzoek indienen bij de Zweedse rechter.

Dat zei vakbondswoordvoerder Stefan Löfvén dinsdag op de Zweedse nationale radio (SR). Volgens hem geeft Saabs bedrijfsleiding, en daarmee het Nederlandse moederbedrijf Swedish Automobile, “voldoende sterke signalen af” dat er een oplossing nabij is.

“Als er geen alternatieven meer waren, hadden we al eerder een faillissementsaanvraag bij de rechter ingediend”, aldus Löfvén zonder details te willen geven. De bond gaat wel door met het verzamelen van handtekeningen van zijn leden bij Saab. Die zijn nodig om een faillissementsaanvraag in te kunnen dienen.

De andere drie Saab-bonden besluiten woensdag mogelijk over verdere stappen. Unionen, met 1100 leden de grootste bond van het kantoorpersoneel bij Saab, hoeft door een andere beslissingsstructuur geen aparte ruggespraak te houden met individuele leden voor hij de rechter om een bankroetverklaring van Saab vraagt.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel