nieuws

Ruzie tussen Suzuki en Volkswagen loopt op

Home

Ruzie tussen Suzuki en Volkswagen loopt op

Suzuki Motor eist dat Volkswagen publiekelijk afstand neemt van de claim dat Suzuki hun samenwerkingscontract heeft geschonden. Dit staat in een brief die topman Osama Suzuki donderdag heeft verstuurd aan VW-baas Martin Winterkorn.

Suzuki geeft Volkswagen tot 30 september om een verklaring te herroepen dat Suzuki de samenwerking heeft geschaad door dieselmotoren te bestellen bij Fiat. Suzuki geeft niet aan wat de gevolgen zijn als VW de eis naast zich neerlegt.

Het bedrijf heeft de samenwerkingsovereenkomst nooit geschonden, zei Osama Suzuki. “De samenwerking heeft ons niet de voordelen gebracht die we ervan hadden verwacht, maar bleek eerder een blok aan het been voor onze bestuurlijke onafhankelijkheid”, voegde hij eraan toe.

Eerder eiste Suzuki dat Volkswagen zijn belang van 19,9 procent in de Japanse automaker van de hand doet. De Japanners vinden als onderdeel van Volkswagen te worden behandeld en dat de onafhankelijkheid daardoor onder druk staat. Achter Suzuki’s aanval ligt een schijnbaar onschuldige beslissing van Volkswagen om de Japanse autofabrikant te classificeren als een dochterbedrijf in zijn 340 pagina’s tellende jaarverslag.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel