nieuws

Rechtbank behandelt hoger beroep Saab

Home

Rechtbank behandelt hoger beroep Saab

De rechtbank in Göteborg gaat het hoger beroep van de noodlijdende autofabrikant Saab in behandeling nemen. Dat maakte de rechtbank maandag bekend.

Het dochterbedrijf van het Nederlandse Swedish Automobile tekende onlangs hoger beroep aan tegen de afgewezen eis voor bescherming tegen schuldeisers en een reorganisatie. Het bedrijf wilde daarmee tijd krijgen om orde op zaken te stellen. De rechters gaan nu de komende dagen naar de levensvatbaarheid van Saab kijken. Swedish Automobile liet in een reactie weten blij te zijn met de beslissing.

Saab is 150 miljoen euro schuldig aan zijn schuldeisers en ruim 11 miljoen euro aan de 3600 werknemers. Twee van de vier vakbonden bij Saab hebben bij een lagere rechtbank faillissement aangevraagd voor het bedrijf. Vanwege geldgebrek heeft Saab de lonen over augustus nog niet uitbetaald. Volgende week komen daar de salarissen over september bovenop.

Saab wacht op een voorschot van ruim 70 miljoen euro van de beoogde Chinese partner Youngman. Dit voorschot wordt binnen een week verwacht. De totale geplande investering van de Chinese bedrijven Youngman en Pang Da in Saab bedraagt 245 miljoen euro. De autoriteiten in China moeten nog toestemming geven voor deze investering.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel