nieuws

Vakbond denkt dat Saab het redt

Home

Vakbond denkt dat Saab het redt

De Zweedse werknemersvakbond Unionen, waarbij ruim 1000 van de 3700 Saabmedewerkers zijn aangesloten, verwacht geen bankroet van Saab. Dat meldde een woordvoerder van Unionen dinsdagmiddag.

Al bijna een week wachten 1600 ‘witteboordenmedewerkers’ van Saab op hun loon. De vakbondsman zegt dat de bond nog druk bezig is met het verzamelen van alle loonspecificaties van haar leden en dat het daarom tot woensdag of donderdag duurt voordat er een betalingsaanmaning naar Saab gaat.

De waarde daarvan wordt geschat op 35 miljoen Zweedse kroon (3,85 miljoen euro). Na ontvangst van de aanmaning heeft Saab 7 dagen om te reageren. Unionen kan dan eind augustus eventueel een faillissement van Saab via de rechter afdwingen, maar de woordvoerder zei dat hij denkt dat Saab snel betaalt en het niet tot een bankroet komt.

Bron: ANP

Update:

Swedish Automobile, de Nederlandse eigenaar van de Zweedse autoproducent, maakte woensdag bekend dat verwacht het salarissen van stafmedewerkers deze week te kunnen betalen.

Swedish Automobile gaat 5 miljoen aandelen uitgeven aan investeringsfonds GEM Global Yield Fund. Het bedrijf heeft een financieringsovereenkomst van in totaal 150 miljoen euro met deze investeerder.

Reageer op dit artikel