nieuws

‘Schuldeisers Saab eisen geld

Home

‘Schuldeisers Saab eisen geld

Het aantal schuldeisers van de noodlijdende Zweedse autofabrikant Saab dat op zeer korte termijn geld wil zien, neemt toe. Dit zou woensdag al tot het in gang zetten van een incassoproces kunnen leiden. Dat schreef de Zweedse zakenkrant Dagens Industri dinsdag.

De toeleverancier IAC heeft zich gemeld bij de bevoegde deurwaarder. Het bedrijf heeft een bedrag van 30 miljoen Zweedse kroon (3,2 miljoen euro) tegoed van Saab. Eerder meldde zich al een tiental andere schuldeisers voor een totaalbedrag van 9 miljoen kroon bij de deurwaarder.

De eerste vorderingen moeten dinsdag door Saab worden opgebracht. Mocht de autofabrikant in gebreke blijven, dan kan woensdag al een incassoproces in gang worden gezet.

Een woordvoerder van Saab zei zich geen zorgen te maken over een mogelijke incassoprocedure. “Het enige waar we momenteel mee bezig zijn, is een oplossing te vinden om de productie weer op te kunnen starten. We hebben inmiddels orders voor 11.000 auto’s ontvangen en die willen we leveren.” De woordvoerder wilde niet zeggen op welke termijn Saab verwacht weer te kunnen beginnen met de productie van auto’s.

Eerder op dinsdag liet Saab nog weten om financiële redenen niet mee te doen aan de internationale autobeurs in Frankfurt, die medio september wordt gehouden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel