nieuws

Productie bij Saab ligt nog een maand stil

Home

Productie bij Saab ligt nog een maand stil

De productie bij Saab wordt de komende maand niet hervat. Het noodlijdende bedrijf richt zich op een herstart op dinsdag 9 augustus, zo liet moederbedrijf Swedish Automobile donderdag weten.

De productie bij Saab ligt al wekenlang stil omdat het bedrijf geen geld heeft om leveranciers te betalen. Donderdag kwam een herstart dichterbij door de goedkeuring van de Zweedse regering voor de vastgoeddeal die Swedish Automobile vorige week heeft gesloten.

Dochterbedrijf Saab verkoopt daarbij een deel van zijn vastgoedbezittingen aan een consortium van Zweedse investeerders. Tegelijkertijd huurt Saab de gebouwen terug. Dit levert het bedrijf circa 255 miljoen Zweedse kroon (28 miljoen euro) op. Daarmee loopt het totaalbedrag dat afgelopen weken voor Saab werd binnengehaald op tot 61 miljoen euro, aldus het moederbedrijf.

Swedish Automobile gaf vorige week nog aan de productie binnen 2 weken te willen hervatten. Leveranciers hebben echter langer nodig om op te starten, stelde het bedrijf donderdag.

Het voormalige Spyker Cars is naar eigen zeggen dicht bij een akkoord met de toeleveranciers. Het bedrijf is daarnaast nog in onderhandeling met potentiële geldschieters en de Europese Investeringsbank om een duurzame hervatting van de productie te kunnen garanderen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel