nieuws

‘Volvo heeft belangstelling voor Saab

Home

‘Volvo heeft belangstelling voor Saab

Volvo verwacht binnen afzienbare tijd een ‘verzoek’ van de Zweedse overheid om Saab over te nemen. Dat meldde vrijdag de Financiële Telegraaf (DFT), die zich baseert op anonieme bronnen binnen Volvo. Zweedse regeringsfunctionarissen zouden al gesprekken hebben gevoerd met de directie van Volvo, die niet onwelwillend zou staan tegen een overname van Saab.

Een woordvoerder van Volvo zei dat er geen sprake is van contact tussen de Zweedse overheid en het bedrijf over Saab. “Zoiets speelt zich niet af”, voegde hij toe. Hij verwacht ook geen verzoek van de Zweedse overheid aan Volvo om Saab over te nemen. Daarbij wees hij er op dat Zweden niet de eigenaar van Saab is, maar Spyker.

Voor de Zweden zou een overname van Saab door Volvo, dat sinds vorig jaar in handen is van de Chinese autofabrikant Geely, meer zekerheid bieden over de terugbetaling van de lening van 400 miljoen euro die de Europese Investeringsbank aan Saab verstrekte, schrijft DFT. De Zweedse overheid staat garant voor de lening.

Saab werd begin vorig jaar overgenomen door de Nederlandse producent van luxe sportauto’s Spyker Cars, maar verkeert in ernstige financiële problemen. De productie kwam de afgelopen weken stil te liggen doordat toeleveranciers weigerden onderdelen te leveren wegens betalingsachterstand.

Spyker-topman Victor Muller weigerde vrijdag commentaar te geven op het bericht. “Ik heb hier absoluut geen commentaar op, en ook niet op andere vragen”, aldus Muller.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel