nieuws

Stilvallen productie kost Saab 3000 auto’s

Home

Het stilvallen van onderdelenleveranties heeft Saab naar verwachting een productieverlies opgeleverd van drieduizend auto’s. Dat heeft Saab-topman Victor Muller woensdag gezegd tijdens de autoshow van New York. Het risico bestaat volgens hem dat de doelstelling om dit jaar 80.000 auto’s te verkopen niet gehaald zal worden.

Stilvallen productie kost Saab 3000 auto’s

De productie bij Saab is stil komen te liggen doordat toeleveranciers weigeren te leveren zolang het bedrijf zijn rekeningen niet heeft betaald. Muller zegt in afwachting te zijn van goedkeuring van een nieuwe financieringsovereenkomst door de Europese investeringsbank. Dat zal volgens hem niet lang meer duren. “Zodra het er is kondigen we het aan”, aldus Muller.

De deal is volgens de topman “een stap in de goede richting” om het vertrouwen van toeleveranciers te herstellen. De Zweedse zakenkrant Dagens Industri meldde woensdag dat de Russische zakenman Vladimir Antonov geld overmaakt naar het in geldnood verkerende Saab via een vastgoedtransactie. Antonov zou ruim 30 miljoen euro betalen om de fabriek van Saab in Trollhättan over te nemen.

Ondertussen is Saab met verscheidene Chinese autoproducenten in gesprek over een mogelijke samenwerking om het bedrijf uit de huidige crisis te helpen. Muller wilde geen namen noemen van potentiële Chinese partners.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel