nieuws

Saab Nederland laat zich niet afschrikken

Home

Saab Nederland laat zich niet afschrikken

Saab Nederland laat zich niet afschrikken door de financieringsperikelen bij moederbedrijf Spyker en de problemen met onderdelenleveranciers. “Ondanks dat we last hebben van de boel die in Zweden stilligt, proberen we een feestje te maken van de AutoRAI“, zei Kees van den Berg, algemeen directeur van Saab Nederland, dinsdag op de persdag van de tweejaarlijkse autoshow.

“We hebben de afgelopen jaren al zoveel meegemaakt dat we ook niet zo snel meer schrikken’’, aldus de importeur. Hij doelde op het faillissement van voormalig importeur Kroymans en de overname van Saab door Spyker daarna. “Hier slaan we ons ook wel doorheen.”

Klanten haken volgens Van den Berg nog niet af. “Particulieren, fleetowners en leasemaatschappijen geven ons nog het voordeel van de twijfel. Natuurlijk hebben we ook mensen die zeggen: ik stond op het punt om een auto te kopen, ik wacht even af. Zolang ze niet definitief afhaken is dat prima.”

Van den Berg verwacht dit jaar in Nederland 1500 Saabs te verkopen. In 2010 waren dat er 530. Saab verkocht in het eerste kwartaal een kleine vierhonderd auto’s in ons land, liefst 170 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. “We hebben een heel goed eerste kwartaal achter de rug, we zitten goed in de lift”, aldus Van den Berg.

Victor Muller, topman van Spyker en Saab, is dit jaar niet aanwezig op de AutoRAI. “Die heeft nu even andere prioriteiten.”

Bron: ANP

Reageer op dit artikel