nieuws

VW krijgt goedkeuring voor meerderheid in Scania

Home

VW krijgt goedkeuring voor meerderheid in Scania

Volkswagen mag een controlerend belang nemen in vrachtwagen- en bussenfabrikant Scania. Alle betrokken mededingingsautoriteiten hebben hun goedkeuring gegeven. VW wil de transactie op 22 juli afronden en trekt daarvoor 2,8 miljard euro uit. Dat maakte het concern donderdag bekend.

Naast de Europese kartelautoriteiten, die in juni al hun goedkeuring gaven, moesten ook instanties in diverse landen nog het groene licht geven voor de transactie. VW mag nu zijn stemrecht bij Scania uitbreiden van 38 procent naar 68,6 procent. Het kapitaalbelang wordt vergroot van 20,9 procent naar 37,7 procent. VW bereikte hierover in maart al overeenstemming met de belangrijkste aandeelhouders van Scania, de familie Wallenberg en de houdstermaatschappij Investor.

VW wil Scania in de tweede helft van dit jaar volledig consolideren. De grootste autofabrikant van Duitsland streeft naar een driehoeksfusie met Scania en MAN, dat ook vrachtwagens en bussen fabriceert. VW is eveneens grootaandeelhouder bij MAN, terwijl MAN weer een belang heeft in Scania. VW wil zijn eigen truckactiviteiten in Brazilië onderbrengen in het fusiebedrijf.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel