nieuws

Volkswagen wil LeasePlan volledig overnemen

Home

Volkswagen wil LeasePlan volledig overnemen

Volkswagen wil de volledige eigenaar worden van LeasePlan uit Almere. Volkswagen, dat al een belang van 50 procent in het autoleasebedrijf bezit, is daarover in gesprek met de overige twee aandeelhouders.

Dat meldde LeasePlan vrijdag. Volkswagen is in overleg met Mubadala Development Company en Olayan Group, die ieder 25 procent van de aandelen LeasePlan in handen hebben. Volkswagen verwacht hun aandelen begin 2010 over te nemen.

LeasePlan was in november vorig jaar de eerste onderneming die bij de overheid aanklopte voor de garantieregeling. Het ging om een aanvraag voor leningen van in totaal 1,5 miljard euro. LeasePlan liet toen weten geen financiële problemen te hebben, maar door de kredietcrisis moeite te hebben om financiering aan te trekken. De onderneming kon een beroep doen op de regeling, omdat ze beschikt over een banklicentie.

LeasePlan beschikt in Nederland over een wagenpark van 126.000 auto’s. Het bedrijf bedient daarmee 6500 klanten. Tot 2004 was het in handen van ABN Amro. LeasePlan heeft in totaal in dertig landen 1,4 miljoen auto’s op de weg.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel