nieuws

Volkswagen Brussel voert productie op

Home

Volkswagen Brussel voert productie op

Terwijl veel andere autofabrieken de productie tijdelijk stilleggen, gaat Volkswagen in Brussel na volgende week weer op volle toeren draaien. Minder positieve berichten zijn er over de Opel-fabriek in Antwerpen.

De VW-fabriek moet snel extra Volkswagen Polo’s leveren. De vraag naar de kleine stadsauto’s is sinds januari enorm gestegen. Dat komt door de slooppremie in Duitsland.

De fabriek in Brussel had eerder enkele dagen de deuren gesloten en een vierdaagse werkweek ingevoerd. Per 1 maart moeten de 2200 werknemers weer vijf dagen per week werken.

De fabriek, die ook de Audi A3 maakt, zou de productie van de Polo eigenlijk in de herfst stoppen. Niet uitgesloten is dat de productie wordt verlengd, aldus een woordvoerder van de fabriek dinsdag tegen Vlaamse media.

Opel Antwerpen met sluiting bedreigd

Minder positieve berichten in de Vlaamse Media verschenen vandaag over de Opel-fabriek in Antwerpen. Die zou met nog drie Europese GM-fabrieken met sluiting bedreigd worden. Het zou naast Antwerpen gaan om de Opel-vestigingen in het Duitse Bochum en Eisenach. Voor de Saab-fabriek in het Zweedse Trolhattan zou een oplossing gezocht worden in de vorm van een sluiting of verkoop.

Ontslagen bij MINI

BMW lijkt met de MINI niet te profiteren van de vraag naar kleinere auto’s. De autofabrikant schrapt 850 banen bij zijn fabriek in het Britse Cowley. De Cowley-fabriek nabij Oxford gaat vanaf 2 maart werkweken van vijf dagen draaien, in plaats van zeven dagen. Daardoor komen alle uitzendkrachten die de weekenddiensten doen, op straat te staan. Ook wordt de productie deze week stilgelegd. Bij de MINI-fabriek van BMW werken nu nog 4500 werknemers. Rond kerst werd de productie van MINI’s al vier weken stilgelegd.

De auto-industrie in Groot-Brittannië wordt hard geraakt door de economische crisis. Eerder maakte Bentley bekend 220 banen te schrappen en de productie voor zeven weken stil te leggen. Ford ontslaat 850 werknemers in Groot-Brittannië en Nissan schrapt twaalfhonderd banen bij zijn fabriek in Sunderland. Bij Jaguar Land Rover vervallen 850 arbeidsplaatsen.

De Britse overheid maakte onlangs bekend de autosector met 2,3 miljard pond sterling (2,5 miljard euro) te steunen. De Britse auto-industrie is grotendeels in buitenlandse handen, maar telt nog wel ruim 800.000 werknemers.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel