nieuws

Veilige iPod-bediening in de auto

Home

Steeds meer autoradio’s kunnen ook MP3-formaat muziek afspelen van een cd of zelfs een geheugenkaart. Maar steeds meer mensen luisteren die muziek vanaf een handzame, handige en modieuze Apple iPod. Dus slingeren er heel wat van die iPods door auto’s heen en wordt met de slimme menukeuzeknop daarvan gegoocheld, wat een bestuurder niet minder afleidt dan mobiel telefoneren. Daarvoor zijn handsfree sets, iets dergelijks maakte Harman Kardon voor de iPod.

Via grossier Pauwels Climco wordt deze Drive & Play van Harman Kardon op de markt gebracht. Het gaat om een in nagenoeg elke auto te monteren afstandsbediening plus een beeldscherm. Zo kan de iPod zelf weggeborgen worden. Drive & Play bevat een losse menuknop om hem te bedienen, een vijfregelig beeldscherm laat de menu’s zien. Het geheel kan gevoed worden uit de aansteker in de auto, en wordt verder aangesloten op de autoradio voor de geluidsweergave.

Er is door Harman Kardon een aparte site www.driveandplay.nl ingericht waarop te zien is hoe het werkt en voor welke auto’s zo’n set geschikt is.

Voor de levering kan op www.pauwelsclimco.nl gekeken worden.

Reageer op dit artikel