nieuws

Universiteit Twente (Enschede)

Home

Niveau: WO (Universitair) Internet: www.utwente.nl Bezoekadres: Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede Postadres: Postbus 217, 7500 AE Enschede Contact: (053) 489 91 11 / Fax: 489 20 00 E-mail: info@utwente.nl De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit van Nederland. Geïnspireerd door de Amerikaanse campusuniversiteiten is ook op de Universiteit Twente alles verenigd op het universiteitsterrein: studentenwoningen, […]

Niveau: WO (Universitair)

Internet: www.utwente.nl

Bezoekadres: Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede

Postadres: Postbus 217, 7500 AE Enschede

Contact: (053) 489 91 11 / Fax: 489 20 00

E-mail: info@utwente.nl

De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit van Nederland. Geïnspireerd door de Amerikaanse campusuniversiteiten is ook op de Universiteit Twente alles verenigd op het universiteitsterrein: studentenwoningen, sportfaciliteiten, winkels en natuurlijk alle faculteiten. Een ‘groene’ campus was een belangrijk doel bij de inrichting van het terrein, iets dat te zien is aan de beboste omgeving en de vele vijvers en parkjes.

Een van de vele studies die de Universiteit Twente aanbiedt is Werktuigbouwkunde. Je kunt zowel de Bachelor als de bijbehorende Master in Twente volgen. In je Master moet je ook een specifieke richting kiezen, dit heet een Mastertrack. Bijzonder aan de Universiteit Twente is de mogelijkheid om de track Mechatronics te volgen. Je bestudeert de combinatie van mechanische en elektronische systemen die in auto’s veel voorkomt.

De opbouw van een universitaire studie is bij elke universiteit in principe hetzelfde. In drie jaar kan een Bachelor-graad worden behaald en vervolgens kan begonnen worden aan de Master welke in 1 of 2 jaar wordt voltooid. Voor de meeste technische studies is dit 2 jaar.

De toelatingseisen voor de Universiteit Twente verschillen uiteraard per opleiding. Voor de technische studies ben je met Natuur en Techniek altijd toelaatbaar en vaak ook met Natuur en Gezondheid. Het kan zijn dat je met dit laatste profiel nog vakken als Wiskunde of Natuurkunde aan moet vullen, afhankelijk van de gewenste opleiding. Soms kan dit ook in het eerste jaar van de opleiding.

Het bovenstaande kan ook gelden voor een Maatschappij profiel.

Kijk voor meer informatie over alle Bachelor opleidingen op www.bachelor.utwente.nl. Informatie over de Masteropleidingen kun je vinden op www.graduate.utwente.nl

Reageer op dit artikel