nieuws

Technische Universiteit Delft

Home

Niveau: WO (Universitair) Internet: www.tudelft.nl Bezoekadres: Julianalaan 134, 2628 BL Delft Postadres: Postbus 5, 2600 AA Delft Contact: (015) 278 54 04 / Fax: (015) 278 18 55 E-mail: voorlichting@tudelft.nl Het traditionele mekka voor technische studies is de TU Delft, waar dan ook uit alle soorten techniek gekozen kan worden. Een daarvan is Werktuigbouw. Dit […]

Niveau: WO (Universitair)

Internet: www.tudelft.nl

Bezoekadres: Julianalaan 134, 2628 BL Delft

Postadres: Postbus 5, 2600 AA Delft

Contact: (015) 278 54 04 / Fax: (015) 278 18 55

E-mail: voorlichting@tudelft.nl

Het traditionele mekka voor technische studies is de TU Delft, waar dan ook uit alle soorten techniek gekozen kan worden. Een daarvan is Werktuigbouw. Dit is de meest voor de hand liggende keus wanneer je in de autotechniek verder wilt, al bestrijkt de studie werktuigbouw een veel breder terrein. Je zit dichtbij TNO, dat veel doet in autotechniek.

De opbouw van een universitaire studie is bij elke universiteit inprincipe hetzelfde. In drie jaar kan een Bachelor-graad worden gehaald, daarna is nog twee jaar nodig voor de Master-titel, ofwel de oude ‘ingenieur’. Die laatste twee jaar gaat de studie in het Engels.

Als vooropleiding wordt VWO met Natuur en Techniek-richting gevraagd. Met diverse andere diploma’s, zoals een andere VWO-richting of een (gedeeltelijke) HBO-opleiding is vaak ook toelating mogelijk maar kan een extra cursus vereist zijn.

Reageer op dit artikel