nieuws

Suzuki en Subaru trekken zich terug uit WRC wegens crisis

Home

Suzuki en Subaru trekken zich terug uit WRC wegens crisis

Suzuki doet niet langer mee aan het wereldkampioenschap rallyrijden (WRC). Dat maakte de Japanse autofabrikant maandag in Tokio bekend. Suzuki noemt de financiële crisis en de daaruit voortvloeiende teruglopende verkoop van auto’s als belangrijkste reden. Ook Subaru houdt het WRC voor gezien.

Suzuki wil de focus op kernactiviteiten als de productie van personenauto’s en de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologie en nieuwe aandrijflijnen leggen. De consequentie hiervan is dat de WRC-activiteiten voor 2009 worden opgeschort.

Suzuki is de tweede Japanse autofabrikant die zich wegens de financiële crisis terugtrekt uit de autosport. Eerder besloot Honda de Formule 1 te verlaten.

Een dag na de mededeling van Suzuki dat het zich terugtrekt uit het wereldkampioenschap rallyrijden, heeft ook Subaru afscheid genomen van de rallysport. Fuji Heavy Industries, de constructeur van de Subaru-auto’s, maakte dinsdag in Tokio bekend dat de huidige financiële crisis reden is om de rallyactiviteiten stop te zetten.

Subaru won in 1995, 1996 en 1997 de constructeurstitel in het WK rally. Gerenommeerde coureurs als Carlos Sainz, Colin McRae en Richard Burns bestuurden de wagens van het Japanse autosportmerk. Afgelopen seizoen eindigde Subaru als derde in de strijd om de titel bij de constructeurs.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel