nieuws

Spyker verdubbelt productie in 2008

Home

Spyker verdubbelt productie in 2008

Spyker heeft zijn productie in 2008 bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. In totaal leverde het bedrijf vorig jaar 43 auto’s af, tegen 22 in 2007. Dat maakte Spyker vrijdag bekend.

Voor dit jaar voorziet Spyker opnieuw een aanzienlijke stijging van de productie, ondanks de moeilijke tijden die de automobielindustrie momenteel doormaakt. Daarbij rekent het vooral op een impuls door de introductie van zijn jongste model, de Spyker C8 Aileron.

“Een verdubbeling van onze productie ten opzichte van het rampjaar 2007 is een eerste stap in de goed richting”, zei topman Victor Muller in een toelichting. Spyker raakte in 2007 in financiële moeilijkheden, maar klimt momenteel met hulp van een Litouwse geldschieter weer uit het dal.

Spyker liet vrijdag weten dat het van Snoras leningen heeft gekregen van in totaal 10 miljoen euro. Daarmee heeft het bedrijf zijn financiering voor 2009 rond. De investeerder heeft verdere kredieten toegezegd waarmee Spyker kan blijven werken aan onder meer de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Bron: ANP

Assemblage van een oogverblindende Spyker

Lees in deze AMT-reportage hoe Spyker uit tweeduizend artikelnummers en een body-in-white een complete auto maakt.

Reageer op dit artikel