nieuws

ROC ASA SBBO (Leusden)

Home

Niveau: MBO Internet: www.sbbo.nl Bezoekadres: Clarenburg 1, Leusden Postadres: Postbus 223, 3830 AE Leusden Contact: (033) 434 51 51 / Fax: (033) 434 51 50 Bij de SBBO leer je een vak vooral in de praktijk. Je hebt een baan in de richting waarin je de opleiding volgt. Werkend leren dus. Dit noemen we de […]

Niveau: MBO

Internet: www.sbbo.nl

Bezoekadres: Clarenburg 1, Leusden

Postadres: Postbus 223, 3830 AE Leusden

Contact: (033) 434 51 51 / Fax: (033) 434 51 50

Bij de SBBO leer je een vak vooral in de praktijk. Je hebt een baan in de richting waarin je de opleiding volgt. Werkend leren dus. Dit noemen we de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Leren volgens de BBL-route betekent dat je één dag in de week naar school gaat voor de theorielessen en/of praktijklessen en daarnaast de praktijk leert in het bedrijf of de instelling waar je werkt. We noemen dit BPV: beroepspraktijkvorming. Deze manier van leren heeft veel voordelen. De theorie die je op school leert, kun je namelijk meteen in de praktijk brengen. Bovendien sluit je met het leerbedrijf waar je werkt een arbeidsovereenkomst af. Hierdoor krijg je een salaris en vakantietoeslag. Minimaal 60% van de opleiding bestaat uit beroepspraktijkvorming.

Daarnaast heeft de SBBO ook enkele opleidingen die je via de beroepsopleidende leerweg (BOL) kunt volgen: de opleidingen van de sectoren ICT en Uiterlijke Verzorging. Je gaat dan de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages.

Opleidingen die gegeven worden:

● Assistent autotechnicus

● Autotechnicus

● Bedrijfsautotechnicus

● Auto-elektricien

● Eerste Autotechnicus

● Eerste bedrijfsauto-technicus

● Eerste auto-elektrotechnicus

● Eerste bedrijfsauto-elektrotechnicus

● Werkplaatsmanager personenauto’s / bedrijfsauto’s

Reageer op dit artikel