nieuws

Opel moet herstructureren

Home

Opel moet herstructureren

Opel komt alleen in aanmerking voor staatssteun als het een herstructureringsplan opstelt. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Peer Steinbrück maandag bekendgemaakt.

Ook stelt Steinbrück de eis dat een eventuele kapitaalinjectie gebruikt wordt om de onderdelen in Duitsland te helpen en niet daarbuiten.

De Duitse autofabrikant gaat zwaar gebukt onder de sterke afname in de verkopen van auto’s wereldwijd. Moederbedrijf GM lijdt al tijden zware verliezen.

General Motors moet dinsdag een herstructureringsplan indienen bij de Amerikaanse regering, waaruit moet blijken hoe het bedrijf weer levensvatbaar denkt te kunnen worden. GM kreeg eerder samen met branchegenoot Chrysler leningen van in totaal 17,4 miljard dollar van de Amerikaanse overheid om te kunnen overleven.

General Motors zou dinsdag nog eens 4 miljard dollar (3,1 miljard euro) steun van de Amerikaanse regering krijgen volgens een medewerker van het Witte Huis maandag.

GM, dat dit jaar wereldwijd 10.000 van de 73.000 vaste aanstellingen schrapt, zou minstens 5 miljard aan extra krediet nodig hebben om het eerste kwartaal van dit jaar door te kunnen komen. Volgens sommige analisten kan de onderneming het beste failliet gaan en een doorstart maken om van personeel af te komen en de kosten te drukken.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel