nieuws

Nissan verwacht ‘nul winst

Home

Nissan verwacht ‘nul winst

Nissan verwacht over de tweede helft van het gebroken boekjaar “nul” winst te boeken, onder druk van de afzwakkende verkoop en de sterkere yen. Dat zei topman Carlos Ghosn in een woensdag gepubliceerd interview met de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Het huidige boekjaar van Nissan loopt eind maart af. In oktober ging het concern nog uit van een nettowinst over de tweede helft van het boekjaar van 33,7 miljard yen (276 miljoen euro). Nissan heeft last van de sterk gedaalde verkoop in de Verenigde Staten en de sterkere yen. Die maakt de auto’s van Nissan duurder in het buitenland.

Renault

Renault, waar Ghosn ook topman is, verwacht dat de operationele winstmarge dit jaar uitkomt op 2,5 procent, tegen een eerder verwachte 2,5 tot 3 procent. De doelstelling van een winstmarge van 6 procent voor 2009 laat Ghosn varen. “We moeten erkennen dat 2009 een van de meest uitdagende jaren ooit wordt voor de auto-industrie”, aldus Ghosn. Renault heeft een belang van 45 procent in Nissan en omgekeerd bezit Nissan 15 procent van Renault.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel