nieuws

Nissan schrapt 20.000 banen

Home

Nissan schrapt 20.000 banen

Nissan zet flink het mes in zijn personeelsbestand. Zeker 20.000 werknemers verliezen hun baan. Ook schroeft Nissan zowel zijn productie als zijn investeringen dit jaar met meer dan 20 procent omlaag. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Nissan leed in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettoverlies van ruim 83 miljard yen (709 miljoen euro). Een jaar eerder schreef het nog een winst van ruim 132 miljard yen. De autofabrikant kampt net als zijn concurrenten met wereldwijd dalende verkopen als gevolg van de economische neergang.

Nissan liet verder weten dat het verwacht ook over het gehele boekjaar in de verliezen te duiken. Dat zou het eerste verlies voor Nissan zijn sinds 1999. Het keert aan het einde van het jaar dan ook geen dividend uit. Het bestuur van Nissan ziet dit jaar af van bonussen en haalt 10 procent van het eigen salaris af.

Nissan is voor 44 procent in handen van Renault en Nissan bezit omgekeerd 15 procent van Renault. Het concern is de op twee na grootste autofabrikant van Japan.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel