nieuws

Nedcar minder kwetsbaar dankzij Outlander

Home

Nedcar minder kwetsbaar dankzij Outlander

Morgen loopt de eerste Outlander in de Nedcar-fabriek in Born van de band. Afhankelijk van slechts één model, de Colt van Mitsubishi, beleefde Nedcar moeilijke jaren. Voor de komende jaren denkt het bedrijf echter goed te zitten met orders van Mitsubishi voor 60.000 tot 70.000 Colts gemiddeld per jaar en 30.000 Outlanders.

”We zijn in elk geval niet meer afhankelijk van één product, maar van twee in twee verschillende segmenten,’’ zegt Nedcar-directeur Joost Govaarts in het AD. “Mitsubishi is een betrouwbare partner gebleken en wij hebben aangetoond betrouwbaar te zijn. Bovendien zijn we even goedkoop als bedrijven in Japan, aangezien een groot deel van het werk geautomatiseerd is.’’

FNV-bestuurder Henk van Rees reageert licht sceptisch: “De verkoop van terreinwagens zou kunnen stagneren. Ze zijn kostbaar in het slurpen van brandstof’’.

Maar volgens Govaarts worden echter vooral grote suv’s getroffen. “Het middensegment groeit nog steeds en daar zit de Outlander bij.” Bovendien, zegt Govaarts, scoorde de Outlander goed in de jongste Eco-test.

Volgend jaar produceert Nedcar ook de Outlander-broertjes Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser van het PSA-concern. Het bedrijf vierde eind juni haar 40-jarig bestaan.

Michel Buyvoets (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel