nieuws

NedCar kan langer blijven produceren

Home

NedCar kan langer blijven produceren

NedCar in Born kan een of twee jaar langer blijven produceren. Eigenaar Mitsubishi investeert tientallen miljoenen euro’s in het faceliften van de bij NedCar gemaakte Colt. NedCar heeft het personeel daarover donderdag vertrouwelijk geïnformeerd.

NedCar en Mitsubishi willen hierover niets zeggen, maar bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten bevestigt vrijdag berichten hierover van medewerkers van NedCar.

De bedoeling was dat NedCar tot 2010 Colts produceert. Maar door de facelift van de auto kan de productie uitlopen tot 2011 of 2012. Daarmee wordt de jaarlijkse verkoop gehandhaafd op 70.000 en kunnen de 1350 medewerkers aan het werk blijven, denkt Van Rees.

NedCar heeft nu een betere uitgangspositie om over enkele jaren ook de opvolger van de Colt te mogen bouwen. “Door de auto langer in productie te houden kan Mitsubishi de verliezen op het Colt-project compenseren”, zegt Van Rees. “Tot nog toe sprak Mitsubishi in Tokio alleen intenties uit, nu hebben we iets concreets, en dat geeft moed.”

Elk automerk doorloopt een bepaalde cyclus, waarbij na verloop van jaren de verkoop terugloopt. Door het opfrissen van de Colt wordt die verkoop op peil gehouden, verwacht Van Rees.

NedCar “bevestigt noch ontkent” deze informatie. Ook Mitsubishi Europe geeft geen commentaar. FNV Bondgenoten spreekt echter van een ,,blijk van waardering” voor de medewerkers van NedCar die ondanks alle tegenslagen de kwaliteit van het product op hetzelfde hoge niveau wisten te houden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel