nieuws

Kroymans stopt met SsangYong-import

Home

Kroymans stopt met SsangYong-import

Kroymans Corporation staakt de import van SsangYong in Nederland. Ook de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Hilversum is stilgelegd. Directeur Peter Cornelis meldt in De Volkskrant dat het bedrijf “lekker op koers ligt” en in goede samenwerking met enkele banken wordt gereorganiseerd.

“We moeten prioriteiten stellen. De oplevering van een nieuw hoofdkantoor kan best wat uitstel verdragen, voor andere onderdelen geldt dat weer niet, daar moeten we juist nu wat extra gas geven,” aldus Cornelis.

In Nederland, België en Duitsland wordt het aantal dealervestigingen sterk teruggebracht. “En met de import van het merk SsangYong stoppen we in Nederland”, zegt Cornelis. Het Koreaanse merk verkeert momenteel in surseance van betaling.

Problemen zijn er ook met de merken Alfa Romeo en Saab die Kroymans voert. De verkopen daarvan zijn in 2008 ingestort. Bij Alfa Romeo leidde dat vorige week al tot een faillissement van een aantal vestigingen van het bekende dealerbedrijf Sam van Lingen.

Stern Groep zou volgens een bericht in De Telegraaf de hoofdvestiging van Van Lingen in Houten willen overnemen. Deze vestiging valt buiten de faillissementsaanvraag.

Op dit moment vindt een studie plaats door KPMG naar de toekomst van Kroymans. Die zou uiterlijk begin februari tot conclusies en besluitvorming over de verdere toekomst van het bedrijf leiden.

Kroymans overlegt nog met General Motors wordt over de importactiviteiten van Cadillac, Corvette en Hummer in Europa.

Michel Buyvoets (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel