nieuws

IVA (Driebergen)

Home

Niveau: MBO Internet: www.iva-driebergen.nl Bezoekadres: Hogesteeg 2A, 3972 JT Driebergen Postadres: Postbus 33, 3970 AA Driebergen Contact: (0343) 51 27 80 / Fax: (0343) 53 21 87 E-mail: info@iva-driebergen.nl Waarom studeren bij IVA Driebergen? De auto en de branche Je hebt interesse in auto’s. Je wilt meer weten over de techniek van een auto, logistieke […]

Niveau: MBO

Internet: www.iva-driebergen.nl

Bezoekadres: Hogesteeg 2A, 3972 JT Driebergen

Postadres: Postbus 33, 3970 AA Driebergen

Contact: (0343) 51 27 80 / Fax: (0343) 53 21 87

E-mail: info@iva-driebergen.nl

Waarom studeren bij IVA Driebergen?

De auto en de branche

Je hebt interesse in auto’s. Je wilt meer weten over de techniek van een auto, logistieke processen, mogelijkheden in import en export, verkoop, inkoop of leasing, marketingstrategieën bij de lancering van nieuwe types en de publiciteit daaromheen. Je wilt een opleiding waar ook docenten passie voor hun vak hebben, zodat ze hun kennis aanstekelijk kunnen overbrengen.

Een commerciële instelling

Je wilt niet stilzitten en afwachten, maar liever actie ondernemen. Je wilt leren je werk goed te organiseren. Je wilt leren letten op klantvriendelijkheid en service, maar ook de winstgevendheid bewaken en concurrenten in de gaten houden. Misschien heb je zelfs de ambitie een bedrijf te starten.

Zin in communicatie

Je wilt werken met mensen, contacten leggen en die onderhouden. Je wilt leren het beste uit jezelf en anderen te halen, jezelf te presenteren en collega’s te motiveren. Je wilt leren ‘managen’, de kwaliteiten van medewerkers optimaal te benutten.

Korte opleiding

Je bent tussen de 16 en 24 jaar, je wilt liefst kort studeren en toch een uitstekende ondergrond krijgen om een goede baan in het bedrijfsleven te vinden. Dat mag een opleiding zijn met veel dagelijkse contacturen en een stage tijdens de opleiding. Een korte, maar intensieve opleiding dus.

Opleidingsmogelijkheden

IVA Driebergen biedt een twee- of driejarige dagopleiding op MBO- of HBO-niveau. De unieke combinatie van commercie, management en techniek staat garant voor een solide ondergrond met een optimale aansluiting op het bedrijfsleven.

Verplaatsingen omhoog en omlaag zorgen er in het BC- en B-programma (MBO) voor dat iedere student kan presteren naar zijn of haar kunnen.

Programma BC

Wanneer je een VMBO-diploma zonder exacte vakken of drie jaar HAVO hebt, dan kun je na een toelatingstest starten in het BC-programma. Je volgt dan een opleiding op MBO-niveau die minder zwaar is dan het B-programma. Het studietempo ligt lager, je krijgt één taal minder en je kunt rekenen op intensieve begeleiding. Na het BC-programma kun je de Business Management Class (BMC) volgen, of in achttien maanden een internationale BBA-graad in Amerika behalen (zie ‘Nationale en internationale vervolgstudies’).

Programma B

Heb je een VMBO GL/TL-diploma met exacte vakken of een MBO-diploma (zonder toegangsrechten HBO), dan kom je in aanmerking voor het IVA B-programma. Het B-programma kun je wat het niveau betreft vergelijken met een verzwaarde MBO-opleiding. Met een IVA B-diploma kun je in negen maanden tijd een internationele BBA-graad in Amerika behalen. Ook behoort de Business Management Class (BMC) tot de mogelijkheden. Daarna kun je in het derde jaar van de Hogeschool IVA instromen (zie Opleidingen –> HBO)

Dit heeft de IVA te bieden

  • Een opleiding op MBO- of HBO-niveau met twee of drie theoriejaren.
  • Vrijwel geen lesuitval en een intensief lesprogramma (tussen de 25 en 35 uur per week).
  • Onderwijs dat is afgestemd op de behoeften van het bedrijfsleven.
  • Intensieve begeleiding door docenten en mentoren.
  • Een bedrijfsstage op de zaterdag, contacten met branche-bedrijven via o.a. de Auto-RAI.
  • Een breed vakkenpakket, waaronder bedrijfsmanagement, marketing, economie, recht, verkoop, techniek, talen, presentatietechnieken, operationeel en kwaliteitsmanagement
  • Loopbaanadvies: de vacaturebank van de IVA bemiddelt en adviseert bij het vinden van een baan.
  • De meeste studenten hebben op het moment van de diploma-uitreiking een baan.

Kijk op de website voor aanvullende informatie, open dagen en mogelijkheden.

Reageer op dit artikel