nieuws

HTS Autotechniek HAN (Arnhem)

Home

Niveau: HBO Internet: www.han.nl/autotechniek Bezoekadres: Ruitenberglaan 29, 6826 CC Arnhem Postadres: Postbus 7003, 6801 HA Arnhem Contact: (026) 384 93 84 / Fax: (026) 384 93 85 E-mail: info@han.nl De opleiding Autotechniek startte in 1942 als MTS-opleiding in Apeldoorn. Inmiddels is de opleiding uitgegroeid tot de bekendste en oudste autotechnische opleiding in de Benelux. Sinds […]

Niveau: HBO

Internet: www.han.nl/autotechniek

Bezoekadres: Ruitenberglaan 29, 6826 CC Arnhem

Postadres: Postbus 7003, 6801 HA Arnhem

Contact: (026) 384 93 84 / Fax: (026) 384 93 85

E-mail: info@han.nl

De opleiding Autotechniek startte in 1942 als MTS-opleiding in Apeldoorn. Inmiddels is de opleiding uitgegroeid tot de bekendste en oudste autotechnische opleiding in de Benelux. Sinds 1996 huist de opleiding Autotechniek in Arnhem, als onderdeel van het instituut Automotive van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

De vierjarige bacheloropleiding kent twee stromen (richtingen), technisch commercieel ingenieur (TC) en constructeur/beproever (CB) en bestaat uit een drieënhalf jaar durende major en een half jaar durende minor (vrij keuzegedeelte). Bij de stroom TC kan gekozen worden voor Automotive Management (sales, pre sales) of Automotive Services (after sales) en bij CB voor Automotive Development (ontwerpen, rekenen) of Automotive Testing (testen auto en onderdeel). De onderwerpen van de minoren zijn onder andere Lightweight Structural Vehicle Design, Alternatieve aandrijvingen, Autotronica, Intelligent Vehicles, Product Innovatie, Mechatronica, World Class Manufacturing (Lean) of Op weg naar een Master (TU en hbo).

Binnen de hoofdstromen is het voor studenten mogelijk om, al direct vanaf het eerste jaar, te kiezen voor enkele specialisaties die aansluiten op speciale interesses van jongeren: duurzame automobiliteit (SMILE) en Automotive Management.

In samenspraak met het autotechnische beroepenveld is onderwijs tot stand gekomen dat is gericht op beroepstaken. Er wordt gewerkt met opdrachtgestuurd en projectonderwijs. De beroepstaken zijn: onderzoeken, adviseren, valideren, ontwerpen, produceren en onderhouden. Deze beroepstaken staan ook centraal tijdens de twee stages in het tweede en/of derde jaar van de opleiding.

De student kan zijn of haar theoretische kennis en vaardigheden op zeer uiteenlopende manieren in de praktijk toepassen. Bijvoorbeeld bij de twee zelfstandige studentenraceteams van de opleiding; het rallyteam en het motorraceteam, bij het Young Talent programma of door deelname aan projecten als de Shell Eco Marathon. Ook kunnen studenten deelnemen aan interessante onderzoeksprojecten bij een van de lectoraten bij HAN Automotive.

De hbo-opleiding Autotechniek kent een voltijd- en een deeltijdvariant. De voltijdopleiding kan worden gestart met een technische mbo-opleiding (niveau 4), of een havo- of vwo-vooropleiding, met het juiste profiel. De vierjarige deeltijdopleiding richt zich op deelnemers met een technische mbo-opleiding, of gelijkwaardig. Behalve bacheloropleidingen verzorgt het instituut HAN Automotive ook masteropleidingen, tal van cursussen en verricht het onderzoek in opdracht van bedrijven en overheden.

Reageer op dit artikel