nieuws

Hogeschool Rotterdam

Home

Niveau: HBO Internet: www.hogeschoolrotterdam.nl Bezoekadres: G.J. de Jonghweg 4-6, 3015 GG Rotterdam Postadres: Postbus 25035, 3001 HA Rotterdam Contact: (010) 241 44 00 / Fax: (010) 241 48 91 Email: studievoorlichting@hro.nl Bij de opleiding Autotechniek van de Hogeschool Rotterdam staan leren, werken, denken en doen centraal. Jaar 1 en 2 staan in het teken van […]

Niveau: HBO

Internet: www.hogeschoolrotterdam.nl

Bezoekadres: G.J. de Jonghweg 4-6, 3015 GG Rotterdam

Postadres: Postbus 25035, 3001 HA Rotterdam

Contact: (010) 241 44 00 / Fax: (010) 241 48 91

Email: studievoorlichting@hro.nl

Bij de opleiding Autotechniek van de Hogeschool Rotterdam staan leren, werken, denken en doen centraal.

Jaar 1 en 2 staan in het teken van het vakgebied. De student verdiept zich in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om technisch specialist of manager te worden. In het eerste jaar werken studenten samen aan het bouwen van een nieuw voertuig, vanaf de basis tot aan een model dat aan alle eisen voldoet. De benodigde praktische vaardigheden komen in trainingen en cursussen aan bod.

Studenten met internationale ambities komen via stage/projecten helemaal tot hun recht bij Autotechniek.

In jaar 3 kiest de student een richting: Commercial Business Engineer (commercieel) of Research & Development Engineer (techniek).

Jaar 4 staat helemaal in het teken van de afstudeeropdracht.

Autotechniek heeft een voltijd en een duale route. In het duale traject werkt de student drie dagen in de autobranche en gaat twee dagen naar school. De duale route start vanaf het derde jaar.

Voor studenten met een vooropleiding MBO-motorvoertuigentechniek en die voor de diagnostische toetsen Mechanica, Autotechniek en Natuurkunde slagen, is er de mogelijkheid om Autotechniek in drie jaar af te ronden. Vwo-ers komen in aanmerking voor vrijstellingen wat betreft de wiskundige modules.

Reageer op dit artikel