nieuws

General Motors kondigt ontslagen aan

Home

General Motors kondigt ontslagen aan

General Motors moet in 2007 waarschijnlijk meer mensen ontslaan. Dit heeft bestuursvoorzitter Rick Wagoner donderdag tegenover journalisten verklaard. Het Amerikaanse concern schrapte eerder 34.000 banen en maakte al bekend twaalf fabrieken te sluiten. De bestuursvoorzitter sluit nieuwe kostenbesparingen in 2007 niet uit.

“Er is een constante druk om productiviteit te verbeteren”, aldus Wagoner. De Amerikaanse auto-industrie lijdt zwaar onder concurrentie van Japanse automakers. Vooral de energiezuinige modellen van Toyota zijn populair. Woensdag werd bekend dat General Motors in 2006 9 procent minder auto’s verkocht dan het jaar ervoor.

General Motors is nu nog de nummer één op de Amerikaanse en de wereldmarkt. Naar verwachting streeft Toyota het concern op de wereldmarkt dit jaar voorbij. Woensdag werd al bekend dat het Japanse concern in de VS is doorgedrongen tot de top drie van autoverkopers. Toyota is van plan in 2007 9,4 miljoen auto’s te produceren. Wagoner durft geen aantallen te noemen, maar zei wel de capaciteit te hebben om meer te bouwen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel