nieuws

Ford wil geen overheidssteun

Home

Ford wil geen overheidssteun

Ford heeft voldoende geldmiddelen om zijn herstructureringsplannen te financieren, ondanks de scherpe daling van de autoverkopen. Het concern ziet geen redenen om een beroep te doen op noodleningen van de Amerikaanse overheid.

“Wij willen niet nog meer geld lenen, we hebben voldoende liquiditeiten om onze herstructurering te financieren. Dat betekent dat onze onderneming er redelijk goed voorstaat”, aldus Ford-topman Alan Mulally dit weekeinde op een congres voor autodealers.

De concurrenten General Motors en Chrysler hebben, in tegenstelling tot Ford, wel gebruik gemaakt van de staatsleningen om het hoofd boven water te kunnen houden. Ze kregen vorige maand ruim 17 miljard dollar steun toegezegd. Ford had wel gevraagd voor een kredietruimte van 9 miljard dollar, maar heeft dus besloten om daar toch geen gebruik van te maken.

Volgens Mulally staat Ford er financieel beter voor dan zijn noodlijdende concurrenten. Het concern had in 2006, toen de voorwaarden om geld te lenen stukken gunstiger waren, al een lening van 26 miljard dollar afgesloten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel