nieuws

Daimler verkort werkweken in grootste fabriek

Home

Daimler verkort werkweken in grootste fabriek

Daimler voert begin volgend jaar een verkorte werkweek in bij zijn belangrijkste fabriek wegens de scherp gedaalde verkopen. De werktijdverkorting duurt drie maanden en leidt tot werkweken van vier, soms drie dagen. Dat maakte het concern maandag bekend.

De werktijdverkorting bij de Daimler-fabriek in Sindelfingen duurt van 12 januari tot 31 maart. Tijdens de voorjaarsvakantie in februari wordt de productie helemaal stilgelegd. De maatregelen treffen ongeveer een derde van de bijna 30.000 werknemers in Sindelfingen. Daimler bouwt hoofdzakelijk de Mercedes-Benz C-, E- en S-klasses in de fabriek.

Eerder besloot Daimler om de productie bij Sindelfingen tussen december en januari voor vier weken stil te leggen. Ook bij andere locaties in Duitsland worden de werkzaamheden onderbroken. De wereldwijde verkoop van Mercedes-Benz kelderde in november met 25 procent.

Het concern wil ook bij andere fabrieken verkorte werkweken invoeren. Daimler heeft met de werknemers die korter gaan werken afgesproken dat ze minstens 80 procent van het normale brutoloon krijgen uitbetaald.

Andere Duitse autofabrikanten zoals Opel, Volkswagen en BMW hebben ook productiebeperkingen ingevoerd of aangekondigd om in te spelen op de sterk afzwakkende vraag. Zo staan bij BMW in München en Regensburg sinds afgelopen vrijdag de fabrieksbanden stil tot 9 januari. VW overweegt een productiestop van drie weken in te voeren bij zijn belangrijkste fabriek in Wolfsburg.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel