nieuws

Daimler en Honda grijpen verder in op productie

Home

Daimler en Honda grijpen verder in op productie

Daimler voert nu ook bij zijn fabrieken in Stuttgart-Untertürkheim en Rastatt werktijdverkortingen in wegens de sterk gedaalde verkoop. Dat maakte Daimler donderdag bekend. Eerder werd al een kortere werkweek ingevoerd bij de belangrijkste fabriek in Sindelfingen. Honda wil de productie in Noord-Amerika verder verlagen.

De maatregel treft ongeveer 10.000 van de 18.000 werknemers in Untertürkheim, waar versnellingsbakken, assen en motoren worden gebouwd. De werknemers zullen tussen 12 januari en eind maart werkweken draaien van vier, soms drie dagen. Bij de Daimler-truckfabriek in Rastatt worden de werkweken tot en met eind februari verkort. Daar werken 6100 mensen.

Maandag maakte Daimler al bekend dat tussen 12 januari en 31 maart in Sindelfingen kortere werkweken gedraaid zullen worden. Tijdens de voorjaarsvakantie wordt de productie helemaal stilgelegd. Daimler legt verder bij alle veertien fabrieken in Duitsland tussen december en januari het werk tot vier weken stil wegens een verlengde kerstvakantie.

Ook Honda verlaagt opnieuw productie

Honda maakte bekend dat het zijn productie in Noord-Amerika in de komende drie maanden met nog eens 119.000 stuks zal verlagen. Recent kondigde Honda al een verlaging van 56.000 stuks aan. Met de nieuwe beperkingsmaatregel zal de productie in het huidige boekjaar, dat op 31 maart afloopt, uitkomen op 1,29 miljoen auto’s.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel