nieuws

DAF wil 100 miljoen euro besparen

Home

DAF wil 100 miljoen euro besparen

DAF gaat dit jaar ruim 100 miljoen euro besparen. Door de huidige economische tegenwind is de productie van vrachtwagens flink teruggelopen. Het bedrijf sluit niet uit dat later dit jaar mensen hun baan verliezen. Dat heeft een woordvoerder van DAF Trucks zaterdag gezegd.

Eerder deze week werd personeel van DAF hiervan op de hoogte gesteld door topman Aad Goudriaan, in een nieuwjaarstoespraak.

DAF Trucks bevriest investeringen in een nieuwe lakstraat in het Belgische Westerlo. Verder worden tal van andere maatregelen getroffen om de kosten terug te dringen.

Momenteel produceert DAF ongeveer honderd vrachtwagens per dag. Zo’n vier maanden geleden waren dat er nog ongeveer 245 per dag. Het concern heeft de voorraad de laatste tijd terug kunnen dringen van circa 13.500 naar ongeveer 10.000. Dat is nog wel meer dan gemiddeld.

DAF Trucks hoopt dat de economie zich in de loop van dit jaar wat herstelt, zodat de productie omhoog gaat. In juli loopt de werktijdverkorting af voor drieduizend werknemers. Als de regering de werktijdverkorting niet wil verlengen en als de economische tegenwind aanhoudt, sluit DAF niet uit mensen te moeten ontslaan. Het zou kunnen gaan om ongeveer duizend medewerkers.

Maar DAF hoopt ontslagen te kunnen voorkomen. Want als de economie weer aantrekt, heeft het bedrijf die mensen juist weer hard nodig.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel