nieuws

DAF bekijkt productie van dag tot dag

Home

DAF bekijkt productie van dag tot dag

DAF in Eindhoven legt vrijdag en maandag de productie van vrachtwagens stil. Een woordvoerder van DAF heeft dat laten weten. Een teruglopende vraag naar vrachtwagens en het afzeggen van lopende orders zijn hiervan de oorzaak.

Volgens de woordvoerder ligt de assemblageafdeling volledig stil en wordt op de afdeling waar de motoren worden geproduceerd gedeeltelijk gewerkt. De medewerkers zijn thuis. Mogelijk moeten zij daarvoor vakantiedagen inleveren. DAF hervat de productie komende dinsdag weer. “Maar we volgen de markt van dag tot dag”, aldus de woordvoerder.

Ook andere truckbouwers nemen maatregelen door het aantal teruglopende orders. Scania wil de Europese productie een maand stilleggen en MAN gaat de productie in 2009 met 30.000 stuks beperken. Ook de productie van Mercedes-Benz trucks wordt in het eerste kwartaal van 2009 met een derde teruggebracht. Scania Zwolle vroeg deze week werktijdverkorting aan. Het is overigens nog onzeker of Scania nog in aanmerking komt voor de bijzondere regeling werktijdverkorting.

Bron: ANP / TTM.nl

Reageer op dit artikel