nieuws

Continental lijft Siemens VDO in

Home

Continental lijft Siemens VDO in

Het is nu officieel, de activiteiten op autogebied van Siemens VDO gaan op in het Continental-concern. Begin december zijn de werknemers van Siemens VDO welkom geheten door bestuursvoorzitter Wennemer van Continental. Meteen is begonnen met ‘een snelle integratie’. Continental wordt zo de vijfde grootste toeleverancier van de wereld.

Verkopende partij Siemens zag een bedragje van ruim 11 miljard euro op zijn bankrekening komen. De omzet van Continental zal ruimschoots verdubbelen, naar meer dan 25 miljard euro.

Voordelen

Er wordt gerekend op minimaal 170 miljoen euro besparing vanaf 2010 door ‘synergie-effecten’. Zaken dus zoals goedkopere inkoop door toegenomen bedrijfsgrootte, samenvoegen van werkzaamheden waarin Siemens VDO en Conti allebei hetzelfde deden, en elkaars klanten een breder productaanbod voorleggen waardoor ze meer gaan afnemen.

Het zou nog twee tot drie maanden duren voor Conti heel het overgenomen bedrijf heeft doorgelicht. Dan hakt men de laatste knopen door hoe Siemens VDO verder zal gaan onder de Continental-paraplu.

Nieuwe afdelingen

Door de overname denkt Conti met het gezamenlijk productaanbod in te kunnen spelen op de belangrijkste trends die in de autowereld spelen. Dat zijn (rij)veiligheid, duurzaamheid en informatie.

Aan de bestaande drie afdelingen van Continental, Personenautobanden, Bedrijfswagenbanden en ContiTech, worden drie nieuwe toegevoegd. Dat zijn de specialismen van Siemens VDO. Die vallen onder de afdelingen Chassis en Veiligheid, Aandrijflijn en Interieur.

Peter Fokker (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel