nieuws

BMW laat winstverwachting lopen

Home

BMW laat winstverwachting lopen

BMW wordt hard geraakt door de gevolgen van de financiële crisis en zal niet aan zijn winstverwachting voor dit jaar kunnen voldoen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Slechte verkoopresultaten in Europa en de Verenigde Staten en hoge financieringskosten drukken sterk op de inkomsten van het autoconcern. Hierdoor zijn de voor dit jaar gestelde doelen volgens het bedrijf “niet langer haalbaar”.

Door de grote onzekerheid is het volgens BMW ook onmogelijk geworden om in te schatten hoe hoog de winst dit jaar zal zijn. Het concern benadrukte wel nog steeds uit te gaan van een positief resultaat.

BMW ging sinds de vorige winstwaarschuwing in juli uit van een winst voor belastingen van 2,3 miljard euro, tegenover een eerdere prognose van 3,8 miljard euro.

BMW zag de nettowinst in het derde kwartaal met 63 procent dalen tot 298 miljoen euro. De omzet nam met ruim 8 procent af tot 12,6 miljard euro. Het bedrijf verkocht in de periode van juli tot en met september 349.098 auto’s, dat is 4,2 procent minder dan een jaar eerder.

Dinsdag werd bekend dat de verkopen van alle merken nieuwe auto’s in Duitsland in oktober met 8 procent zijn gedaald. Maandag meldden brancheorganisaties dat in Spanje sprake is van een daling met 40 procent. In Italië is dat 19 procent.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel